BUGYI NAGYKÖZSÉGI NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA

"A gyermek állandóan szembesül a kérdéssel: Mi leszel, ha nagy leszel? Nagy bátorságot tanúsítana, aki ilyenkor a felnőtt szemébe nézne, és azt mondaná:- Én nem leszek, hanem már vagyok valami. (David Elkind)

TÁJÉKOZTATÓ AZ ÓVODAI FELVÉTELI ELJÁRÁSRENDRŐL

Tisztelt Szülők!

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (a továbbiakban Nkt.) kimondja, hogy a gyermek annak az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a 3. életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozásokon vesz részt.

Az óvodai felvételről, átvételről, valamint az óvodába felvett gyermekek csoportba való beosztásáról az óvodavezető dönt.

A napi négy órában óvodai nevelésre kötelezett gyermek szülője, amennyiben gyermeke az óvodakötelezettségét külföldön teljesíti, a beiratkozás idejének utolsó határnapját követő 15 napon belül írásban értesítenie kell a gyermeke lakóhelye szerinti illetékes jegyzőt.

Az a szülő vagy törvényes képviselő, aki a felügyelete alatt álló gyermeket kellő időben nem íratja be, szabálysértést követ el.

A szülő- tárgyév május 25. napjáig benyújtott- kérelme alapján a gyermek jogos érdekét szem előtt tartva, annak az évnek az augusztus 31. napjáig, amelyben a gyermek a negyedik évét betölti, a Kormány rendeletében kijelölt szerv (felmentést engedélyező szerv) felmentheti az óvodai foglalkozáson való részvétel alól, ha a gyermek családi körülményei, sajátos helyzetet igazolja.

Mit jelent ez a gyakorlatban? Pl.: gyermeke betölti augusztus 31-ig a három évet, de még nem mutat hajlandóságot a szobatisztaságra vagy kistestvére születik és szeretnék, hogy még egy évet közösen otthon töltsenek, akkor felmentést kérhet a 229/2012. (VIII.28.) Korm. rendelet alapján a Kormányhivataltól (jelen esetben a Dabasi Járási Hivataltól).

Ha nem kér felmentést, akkor az óvodai jogviszonyt szeptember első munkanapján mindenképpen megkezdődik. Ha kér és kapott felmentést, de változás következik be az életükben, attól még a nevelési év folyamán bármikor elkezdheti a gyermek az óvodát. Ezért bizonytalanság esetén javaslom, hogy mindenképpen éljenek a felmentés lehetőségével.

 

Bugyi Nagyközségi Önkormányzata által fenntartott Bugyi Nagyközségi Napköziotthonos Óvodába a 2021/2022. nevelési évre történő óvodai beiratkozás időpontjai az alábbiak:

2021. április 27. (kedd) 8.00-16:00 óráig,

2021. április 28. (szerda) 8.00-16:00 óráig,

2021. április 29. (csütörtök) 8.00-16:00 óráig.

Helyszíne: Napraforgó óvoda (Sport utca 1.)

A különleges jogrendre tekintettel a 2021/2022. nevelési évre óvodánkba elektronikus úton is be lehet iratkozni a bugyiovoda@gmail.com email címre elküldött szándéknyilatkozat kitöltésével. A szándéknyilatkozat az önkormányzat es az óvoda honlapján is elérhető lesz a jelentkezés időpontjáig.. Ebben az esetben a beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására későbbi időpontban is lehetőség van.

Az óvodai jelentkezéshez szükséges okmányok:

  • a szülő és a gyermek személyi azonosítóját és lakcímét igazoló hatósági igazolvány,
    • a gyermek születési anyakönyvi kivonata,
    • nem magyar állampolgár esetén az ország területén való tartózkodás jogcímét igazoló okirat,
    • ha van, a gyermek egészségügyi állapotát, sajátos nevelési igényét, hátrányos helyzetét igazoló dokumentum (orvosi igazolás, szakértői vélemény, gyermekvédelmi kedvezményről szóló határozat stb.)

A sajátos nevelési igényű gyermek óvodai felvételéhez szakértői bizottság javaslata szükséges.

 

Azok a gyermekek, akik 2021. október után töltik be a harmadik életévüket, elsősorban önkormányzatunk által fenntartott bölcsődébe írassák gyermekeiket.

A felvételi, átvételi kérelemről az óvoda vezetője dönt legkésőbb 2021. május 24-ig, döntéséről írásban értesíti a szülőket.

Az óvoda döntése ellen a szülő a közléstől számított 15 napon belül jogorvoslati eljárást megindító kérelmet nyújthat be az óvodavezetőnél (Nkt. 37§ (2)).

 A 2020/2021. nevelési évben beiratott gyermekeket, akik nem kezdték meg az óvodát, mert nem voltak óvodakötelesek, ebben a nevelési évben is be kell íratni!

                                                                             Bodnár Sándorné

                                                                                  óvodavezető

 

 A felvett gyermekek szülei számára a járványhelyzet figyelembe vételével a nyár folyamán szülő értekezletet fogunk tartani. Annak időpontjáról a szülőket emailban fogjuk tájékoztatni.

Bodnár Sándorné

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 26
Heti: 144
Havi: 620
Össz.: 137 252

Látogatottság növelés
Oldal: 2020/2021. beiratkozás
BUGYI NAGYKÖZSÉGI NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA - © 2008 - 2024 - napraforgoovodatitkarsag.hupont.hu

A honlap magyarul nem csak a weblap első oldalát jelenti, minden oldal együtt a honlap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »